Menu_Up
pose1

שיעור יוגה בזום, תרגול יוגה בבית, באינטרנט

דרך יוגה בזום, לא רק שהיוגה תגיע אליך לבית, גם מורה והסברים חיים יהיו זמינים לך בבית שלך, ללא הפרעות, ללא צורך ללכת לשום מקום וללא צורך לחפש מקום קרוב לבית.

signin_right (1)
לוטוס
signin_left (1)
pose2
pose3

הצטרפות לתרגול יוגה בבית

אתר "יוגה בבית" הוקם כדי להביא את תרגול היוגה אליך, ישירות הביתה, במפגש שקורה בזמן אמת ובשידור חי.

מתחילים בשיעור הכרות (ב"זום" כמובן…) ובו מתנסים מעשית בתרגול היוגה בצורה מותאמת אישית, בקצב המתאים ועם הסברים על היוגה. לאחר מכן מחליטים ביחד איך ממשיכים.

העלות – לפי נדיבות הלב, אין מחיר נקוב. כדי להצטרף אלינו כל מה שצריך זה לשלוח הודעה דרך האתר.

signin_right (1)
לוטוס
signin_left (1)
pose4
תנוחות יוגה

תוכן עניינים

לא רק שהיוגה תגיע אלינו לבית, גם מורה והסברים חיים יהיו זמינים לנו וכל זה בבית שלנו, ללא הפרעות, ללא צורך ללכת לשום מקום.

בשביל לקיים תרגול יוגה בבית כל מה שאנחנו צריכים זה 3 דברים:

  1.  לפנות לעצמנו זמן
  2.  שיהיה לנו מזרן מתאים על הרצפה
  3. רצוי שנוכל להתמקם ליד קיר פנוי.

בדרך כלל אפשר למצוא את כל אלה בכל בית.

pose1

יוגה בזום, תרגול יוגה בבית באינטרנט, בנוי מסידור הגוף בתנוחות

תנוחות היוגה, בתרגול יוגה, הן מכמה סוגים – יש תנוחות בשכיבה על הגב, על עמוד השדרה, יש בשכיבה על הבטן. יש תנוחות בישיבה, בעמידה, ויש תנוחות שבהם אנחנו הפוכים, על כפות הידיים – כלומר הראש למטה והרגלים, רגל ימין, רגל שמאל, למעלה והלב, בית החזה, נמצא מעל המוח.

בעת התרגול נעבור מתנוחה לתנוחה תוך שימוש בקשר המחבר אותן. כך במהלך התרגול נבנות שרשרות, או רצפים של תנוחות תוך שמירה על זרימה מתונה של האנרגיה במקביל לסידור הגוף. כלומר הכל נעשה ללא מאמץ וללא הפעלת כוח.

פירוט של תנוחות נמצא בפרק על תנוחות יוגה.

pose2

מה דורש מאתנו תרגול יוגה בזום, בבית

תרגול יוגה דורש הרבה מבחינה נפשית. הוא דורש מאתנו נחישות, התמדה, יכולת להתמודד עם קשיים, עניין עמוק ביוגה וסבלנות רבה, אך תרגול יוגה לא דורש הרבה דברים חיצוניים. לכן הכי טוב לעשות אותו בבית.

תרגול היוגה נעשה לאט, ללא בהילות, המטרה אמנם גדולה ועם נופך של מסתורין, אך אין תאריך יעד. ייקח כמה שייקח. מה שחשוב לנו כמתרגלים שמצאנו את הדרך לשחרור. ומי שהולך בדרך נכונה גם מגיע למקום נכון.

המחויבות הקטנה שלנו היא לשמור על הדרך – לבדוק שאנחנו בכיוון הנכון, לא להתבלבל ולהתפתות לכל אטרקציה רגעית שעלולה להפריע לנו לשמור על התרגול והדרך.

אך גם אם טעינו בדרך, אם איבדנו את הכיוון לזמן מה, אם הפרעות והסחות דעת הסיתו אותנו מהתרגול שלנו תמיד יהיה לנו לאן לחזור.

בזכות כל אלה שהלכו בה לפנינו תמיד נוכל לחזור לדרך היוגה, שהיא הדרך הנכונה, שתוביל אותנו בבטחה למקום שאנחנו רוצים להגיע אליו – לשחרור מהקיום המעגלי – הסמסרה.

זאת החשיבה שאיתה מתאים להתחיל לתרגל ושתעזור לנו להתמיד בדרך הזאת שנקראת יוגה.

pose3

איך תרגול יוגה בבית שהוא פיזי משפיע על יצירת שקט ותחושת הרפיה

הייחוד של תרגול היוגה הוא שהוא משפיע על כל מערכות הגוף, ולא רק על השרירים המסוימים שאותם אנחנו מפעילים בכל תנוחה ותנוחה. האופן שבו היוגה משפיעה על יצירת שקט ותחושת הרפיה הוא מאוד חכם וקשור לאופן התרגול של היוגה המסורתית.

התרגול הפיזי של היוגה (שיש לה 8 חלקים אך רק אחד מהם הוא פיזי) כולל סידור הגוף בכל מיני צורות שנקראות תנוחות

התנוחות – בסנסקריט: אסאנות – עוצבו על סמך התנסות של מאות שנים, על ידי מתרגלים שעשו זאת שוב ושוב, תוך התבוננות בטבע, בבעלי החיים, ומתוך הבנת הקשיים של בני האדם.

כאשר אנחנו באים לתרגל את התנוחות העתיקות האלה, במזרון על הרצפה, אנחנו צריכים לעזוב את החשיבה הרגילה שלנו ולעסוק לזמן מסוים באיך מסדרים את התנוחות האלה – אנחנו שוקעים בחקירה איפה לשים את הרגל, איפה לסדר את הברך, איפה הבוהן הגדולה שלנו, איפה נמצאת המותנית ועוד ועוד. כאשר אנחנו עסוקים בסידורי התנוחות האלה אנחנו חייבים ליצור מרווח בין המחשבות – אנחנו באופן לא מודע לא מתייחסים למחשבות שבדרך כלל מציפות אותנו כל הזמן ואנחנו מתרכזים רק בסידור התנוחות.

המרווח הזה בין המחשבות יוצר שקט מנטלי. אנחנו הרבה פעמים מייחסים אותו לגורמים כמו הסביבה בה אנחנו נמצאים, המורה שאומר לנו מה לעשות, וכו'. אך בעצם מה שקורה הוא שאנחנו בעצמנו יצרנו את השקט הזה.

אנחנו עושים זאת בלי לחשוב אפילו, על ידי הפעלת העיקרון המרכזי בתרגול מדיטציה – אי התייחסות למחשבות שעולות – לא לפתח אותן לסיפור גדול – אלא לתת להן לעבור כאילו היו עננים בשמים. בעת ישיבה במדיטציה אנחנו צריכים להתאמץ מנטלית כדי להשתלט על מבול המחשבות, אך בתרגול היוגה אנחנו עושים זאת ללא מאמץ, בגלל היותנו עסוקים בסידור התנוחות ושמירה על שיווי משקל. 

ככה תרגול היוגה יוצר שקט מנטלי ללא מאמץ והשקט הזה משפיע על הורדת רמת הלחץ הנפשי שנוצר אצלנו המהלך החיים העמוסים שלנו.

כך תרגול היוגה לאורך זמן מרפא מחלות שקשורות ללחץ, עוזר להיפטר מכאבים, ויוצר תחושה יותר נינוחה בגוף שהופך להיות יותר גמיש ונע יותר בקלות.

pose4

התרגול העמוק שמשלב גוף ותודעה

כולנו כבר מכירים את המונח גופנפש. כולנו שמענו על תורות פסיכולוגיות שמקשרות בין הגוף למצב הרוח שלנו. ביוגה אנחנו מדברים על תרגול עתיק ועמוק שבו במהלך התרגול המילים הופכות מיותרות, לא כל-כך חשובות, והמקום של התחושות, של התובנות וההבנות הפנימיות של המתרגל גדל ומתעצם.

בדרך המיוחדת הזאת של היוגה מתחילים דרך שהיא רוחנית במהותה על ידי שימוש בגוף וסידורים רבים ומגוונים של הגוף, כדי להשיג מטרה רוחנית.

המטרות הרוחניות מהוות אבני בנין לתרגול פיזי

המטרות הרוחניות מתרכזות קודם כל במטרה ראשונית שהיא שהתרגול הפיזי יגרום לנו לפגוש את המקום בתוכנו שיודע.

מה יודע?

את זה כל אדם ואדם יצטרך לגלות בעצמו. אף אחד בעולם לא יכול לעשות את זה בשבילנו.

אמנם יש סיפורים עתיקים על מורים גדולים שגרמו לתלמיד או שניים באירוע מסוים לראות את טבע התודעה שלהם. אבל זה נדיר מאוד. וזה קרה לאחר מסע ארוך של תרגול.

צריך אם כן להצטייד בהרבה סבלנות ונחישות כשמתחילים לתרגל יוגה. צריך ולבצע את תנוחות היוגה שוב ושוב, לאורך זמן רב. חשוב להיות ללא ציפיות גדולות ועם הרבה שקט, וכך לתת לרגעים המופלאים שקורים במהלך התרגול, שבהם מתגלה הקסם הזה של היוגה, לקרות מעצמם.

pose5

שאלות נפוצות

מחקרים מצאו כי יוגה עשויה לסייע בשיכוך כאבים, חרדות ודיכאון, וכן במניעת מחלות לב ובסיוע לירידה במשקל. עכשיו יש הזדמנויות לאנשים להתאמן בנוחות ביתם, באמצעות שיעורים און ליין.

אפילו שעה בכל שבוע מועילה. באופן טבעי, ככל שתעשו יותר יוגה, כך תשתפרו. אולם ביוגה, עקביות חשובה יותר מהאורך הכללי. סביר להניח שתראו התקדמות רבה יותר כאשר תתרגלו חצי שעה כל יום מאשר תתרגלו שעתיים פעם בשבוע.

תנוחות יוגה כרוכות במתיחה. על ידי מתיחת השריר, סיבי השריר מתארכים ומתיישרים מחדש. רקמות שריר אלה המיושרות מחדש מתאוששות טוב יותר מכל נזק. עם הזמן, עם מתיחות קבועות, השרירים הופכים לגמישים יותר.

תרגול סדיר של יוגה עשוי להפחית את רמות הלחץ והדלקת בכל הגוף, ולתרום ללבבות בריאים יותר. ניתן לטפל באמצעות יוגה בכמה מהגורמים התורמים למחלות לב, כולל לחץ דם גבוה ומשקל עודף. 

נכתב על ידי -
ציפי גרשוני

אני מלמדת יוגה כבר 20 שנה.
ב 2004 סיימתי את קורס המורים הראשון של פסי פייג בחיפה.
כבר במהלך הלימודים, משנת 2002, התחלתי ללמד קבוצות באזור משגב.
משנת 2009 ועד היום, אני חלק מהצוות של הנטורופת אופיר פוגל.
לימדתי יוגה במסגרת הסדנאות שהוא מקיים לטיפול בלחץ דם גבוה, סוכרת, ובעיות מטבוליות שונות.

ציפי גרשוני, פרטים נוספים